No hem guanyat

No us he dit res fins ara perquè esperava tenir alguna fotografia de la gala dels Premis Blocs Catalunya amb la Valèria i l’Oliver a punt de rebre un “Oscar”. Encara no en tinc cap, però ja és hora que us digui alguna cosa.

Com de segur sabeu, aquest bloc no ha guanyat el premi de la seva categoria als Premis Blocs Catalunya 2010. Hauria estat bonic poder-vos dir que hem guanyat. Haurem d’acceptar que no hem passat de finalistes, tot i que déu n’hi do, oi?

Quan vam arribar a finalistes us vaig agrair els vots i més vots que vàreu clicar als articles tot l’estiu. Només em cal afegir que valoro d’allò més la vostra fidelitat al bloc i tots els ànims que m’heu donat aquestes darreres setmanes. I ara a seguir endavant que hi ha molt a fer. I a escriure.

Us deixo avui amb uns versos de Miquel Martí i Pol.

Cap horitzó no em tempta com aquest
de ratlles lleus que traço jo mateix
i no em limita ni m’encercla. Clavo,
volenterós, les ungles a la nit
per obrir carreranys a tots els somnis.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

36 respostes a No hem guanyat

 1. Dolors ha dit:

  No hem passat de finalistes, dius…
  Jo diria: hem aconseguit ser finalistes 🙂
  No hi ha massa diferència, en les paraules, però si en el significat.
  Crec que és molt important arribar a ser finalista i mantenir-se en aquesta posició. Per tant, des del meu punt de vista, és tot un èxit.
  I és un plaer poder-te llegir 🙂
  Bona nit!
  Bon dia, per tu?

  M'agrada

  • Sí, Dolors, tens raó. I gràcies per les teves paraules.
   No, no, és al revés. Aquí són 6 hores abans. Quan tu et lleves aquí encara és la nit abans. Tot i que ara mateix és la nit per totes dues: aquí les 11 de la nit de diumenge i per tu les 5 de la matinada de dilluns.

   M'agrada

   • Dolors ha dit:

    hehehe, sóc un desastre en això dels horaris….no sé mai si vaig endavant o endarrera. I, ai, quan ens canvien l’hora! Llavors si que és terrible: no n’enganxo ni una durant una setmana, com a mínim!
    Bé, deixem-nos de misèries personals, hehehehe
    Tu continua escrivint ijo et continuaré llegint 🙂
    És un plaer fer-ho.

    M'agrada

    • A mi també em passa, però més amb el canvi d’horari a la primavera. El meu cos no es vol acostumar a anar a dormir una hora abans o llevar-se una hora abans.
     Gràcies! No et pots imaginar com és d’important saber que tens bons lectors.

     M'agrada

 2. Jaume ha dit:

  Ànims Shaudin,

  tens un gran bloc malgrat el que diguin els premis

  jaume

  M'agrada

 3. Isabel-Helena ha dit:

  Ha estat un goig poder seguir-te aquests mesos. I ho pensem seguir fent. Ha valgut molt la pena.

  M'agrada

 4. Anna M. ha dit:

  I tant. Un gran bloc, que ens encanta. No passa res, Shaudin.
  Endavant les atxes!!!

  M'agrada

 5. Maria ha dit:

  Potser sóc massa malpensada. El jurat s’havia de mirar cent blocs i els havia d’examinar amb prou deteniment per jutjar-ne, segons deien, el disseny, l’estructura, els continguts, la periodicitat d’actualització i la connectivitat o la interactivitat amb els lectors. Cent dissenys, cent estructures etc. És una feinada tremenda i ha de ser temptador de trobar alguna drecera per estalviar-se-la.

  Als blocs personals, el primer classificat, el de la llet, tenia molts més punts en la votació popular que no pas el segon. Doncs bé, qui no sospitaria que s’han limitat a comprovar que aquest primer no quedés malament en aquells cinc aspectes, decidint de donar-li el premi sense mirar els altres nou finalistes, ja que difícilment aixecaria protestes la concessió a un concursant tan votat?

  Convindria que tantes persones com ens hem convertit en seguidores del teu bloc hi mantinguéssim la fidelitat. Sobretot en favor de nosaltres mateixos, perquè els posts que hi inclous valen molt la pena. I avui, gràcies pel bell poema!

  M'agrada

  • No ets malpensada, et fixes en la lògica de les coses. Jo vaig pensar exactament el mateix que tu. Com redimoni un jurat de gent enfeinada pot examinar com cal 100 blocs en 20 dies? No és possible o, si més no, no és probable. En totes les categories s’ha endut el premi un bloc dels 4 amb més vots (en 8 casos era el que tenia més vots). Això no vol dir, però, que no fossin bons (n’hi havia d’exceŀlents, sens dubte), és que senzillament crida l’atenció per poc que t’hi fixis. Som molts els que ens n’hem adonat. Jo ho he fet saber a una de les persones a carrec dels Premis, en un comentari al seu bloc. Es tracta d’un home molt agradable, Toni Sellas, amb qui ja m’havia comunicat durant les votacions. Ha escrit un article molt interessant sobre els Premis Blocs Catalunya d’enguany; les seves reflexions. Aquest és l’enllaç per si t’interessa:

   http://www.tonisellas.cat/2010/10/03/premisblocs-una-reflexio-des-de-dins/

   Celebro que t’agradi el poema. És un dels meus preferits de Martí i Pol. Expressa molt bé el que jo sento i no podria dir tan bé.

   M'agrada

   • Maria ha dit:

    Molt interessant, el post de Toni Sellas. I encertadíssims el teu comentari i el de Jaume Albaigés.

    M'agrada

   • Anna M. ha dit:

    També he escrit aquí. I he llegit els teus comentaris, que subscric totalment.

    M'agrada

   • Maria ha dit:

    Shaudin i Anna Maria,

    He llegit els vostres nous comentaris al bloc d’en Toni Sellas i em semblen tots encertadíssims. Només hi ha un detall en què no estic d’acord i és quan dieu que una persona no podria tenir dotzenes d’adreces electròniques.

    Fixeu-vos en el bloc de la llet, que ha guanyat en la categoria de blocs personals. La titular dirigeix una associació de promoció de la lactància materna i, si mireuel bloc, veureu que, al costat de persones amb molt de seny, s’hi troben veritables fanàtiques. Ja me les imagino dedicant tres hores diàries durant un parell de setmanes creant adreces (a Gmail és gratuït). Quants centenars en podrien fer? Perquè anés bé haurien de conservar apuntats adreces i codis, perquè no seria possible de recordar-se’n; i què?

    Encara es pot fer una altra trama. Un oficinista de banc, pe exemple, pot trobar al’ordinador de la feina les adreces electròniques d’un munt de gent. Si al concurs només es demana una adreça i no cal registrar-s’hi, aleshores es pot votar en nom de totes les persones de qui es tingui l’adreça i els interessats no sabran mai que han votat en un concurs.

    Només ho dic perquè es vegi que la solució no és fàcil. El primer que caldria és que no es fessin passar per personals blocs com aquest de la llet, que són d’una associació.

    Una abraçada.

    M'agrada

    • Maria,
     Bé, això de votar amb adreça electrònica no és perfecte, no, però em sembla que millor que el sistema d’enguany sí que ho és. Com que no entenc gaire d’informàtica no se m’acudeix res millor.
     Quant al bloc guanyador, doncs, no ho sé. L’he llegit diverses vegades, però no els comentaris, per tant no sé res d’això de les fanàtiques. Em sembla que ha tingut molts vots perquè té moltes seguidores.
     Això de l’oficinista del banc no se m’havia acudit.
     Tot plegat és complicat, però ben segur que els que entenen d’informàtica poden trobar una solució.

     M'agrada

   • Maria ha dit:

    Disculpeu les faltes. (Vaig amb presses, com de costum, i a més estic engripada. Però em sembla que el que volia dir s’entendrà.)

    M'agrada

   • Maria ha dit:

    Petició de disculpa: al comentari d’aquest matí, jo no hauria d’haver esmentat cap bloc en particular, en fer hipòtesis sobre comportaments irregulars (en la convocatòria actual i en les futures). Suposo que se’m pot excusar per la febre. Em sap greu d’haver atribuït gratuïtament a les persones de “Sóc la llet” conductes i intencions impròpies.

    M'agrada

    • Ves a saber qui ha fet trampes i qui no n’ha fet. Mai no se sabrà i no hauríem de fer pagar possibles justos per pecadors desconeguts. Hem de ser justos nosaltres també. És el sistema de votació que ha fet possibles les irregularitats, i del que es tracta és que no torni a passar. Els Premis del 2010 s’han acabat (quin descans!) i deixem que els guanyadors gaudeixin dels seus premis ja que, al cap i a la fi, potser se’ls mereixen. Si a mi se m’acudeixen idees per millorar els Premis en en el futur, ho faré saber a en Toni Sellas, tot i que jo no m’hi penso presentar.
     Sé que ets una persona inteŀligent i justa i comprenc que tot aquest desgavell amb els Premis t’hagi amoïnat
     I dius que estàs engripada i tens febre? Doncs a cuidar-te, noia.
     Una forta abraçada.

     M'agrada

 6. Maria ha dit:

  Tenint en compte les dificultats amb què t’has enfrontat, arribar a finalista és un èxit molt important. Tu mateixa ho dius: “déu n’hi do, oi?” Tots nosaltres sabem que el teu bloc és recent i que, per tant, quan es van començar a comptar els vots encara no podia tenir gaires seguidors. S’ha hagut de donar a conèixer ara, amb competidors consolidats de fa anys i amb el mes d’agost al mig, que no és una època gens bona per entrar en contacte amb gent nova. I amb tot el trasbals de l’accident de la teva mare! Si ho has aconseguit és perquè és un bloc molt bo.

  M'agrada

  • I per dues coses molt importants: perquè hi he dedicat el poc temps lliure que he tingut, en comptes de descansar o sortir i passar-ho bé, i perquè he tingut la sort de trobar seguidors fidels i inteŀligents que heu tirant endavant el bloc amb mi.

   M'agrada

 7. Bullent ha dit:

  Completament d’acord amb Dolors. Si et val d’alguna cosa, tens el nostre premi, de molts dels teus lectors.

  M'agrada

 8. Gemm< C.O. ha dit:

  Arribar a finalist és una gran sort!!. Esclar que un cop aquí, un vol guanyar i si aixó no passa sembla que “no vals tant” peró no és cert. Continua escribint que ha tots ens agrada molt llegir-te. Una forta abrassada.

  M'agrada

  • Moltes gràcies, Gemma! Recordo que quan van començar les votacions dels Premis veia molt difícil fins i tot arribar a finalista, i pensava que estaria contenta només arribant allí. Però després, quan et veus entre els finalistes, t’animes i ja ho vols tot.
   Una forta abraçada a tu també.

   M'agrada

 9. Gemm< C.O. ha dit:

  No sé que ha passat amb el mue anterior comentari, re, et deia que endevant que ha tots ens agrada legit-te i el fet de no guanyar no vol dir que no siguis una bona bloquista. Petons

  M'agrada

  • Per alguna raó el teu comentari anterior me l’han posat per aprovar. Només s’han d’aprovar quan qui comenta és la primera vegada que ho fa, per si de cas algú envia comentaris insultants i coses així, després, un cop la persona n’ha publicat un, els altres es publiquen automàticament. En el teu cas no sé perquè ha passat ja que no és la primera vegada que comentes (a algú altre també li va passar sense cap raó). Quan he d’aprovar un comentari poden passar moltes hores degut a la diferència d’horaris amb Toronto.

   M'agrada

 10. Un comentari breu per dir-vos a tots que ara mateix només tinc uns minutets lliures i no us puc respondre un per un com m’agrada fer-ho. Quan arribi a casa aquesta nit us respondré. Probablement no trobareu les respostes fins demà, per les 6 hores de diferència entre Toronto i Catalunya.

  M'agrada

 11. Boladevidre ha dit:

  És cert: el bloc no ha guanyat el concurs.
  Però això no vol dir que no sigui un bloc guanyador. Guanyador de noves i nous lectors i lectores, de noves amistats.
  S’ha fet un espai propi i amb personalitat. El reconeixement és quasi aleatori en aquests casos i depen de múltiples factors que, senzillament, no es poden controlar.
  Sí que a quedat clar que ha quedat entre els destacats, per la seva condició de semifinalista. I els blocs catalans, per quantitat, crec que ocupen el vuitè lloc en l’escala mundial. O almenys així ho vaig llegir.
  Doncs és fàcil. Ens trobem davant un bloc de prou qualitat com per, en unes altres circumstàncies, haver obtingut encara més bons resultats.
  Enhorabona !!!

  M'agrada

  • Ben cert, jo també vaig llegir que els blocs catalans ocupen la vuitena posició a la escala mundial. Els que tenim blocs, doncs, contribuim a mantenir aquesta posició, i fa iŀlusió, oi? I potser encara arribarem més amunt i tot, no et sembla? A més, no és només la quantitat de blocs, sinó que n’hi ha una pila d’allò més grossa que són boníssims.
   Gràcies i enhorabona a tu també per la part que et toca per les teves visites i comentaris.

   M'agrada

 12. rafalive ha dit:

  Han fet moltes valoracions per Internet, la de’n Toni Sellas de les de lectura obligada perquè toca tots els punts en què els Premis van ser “criticats”. I en algunes d’aquestes valoracions que vaig llegir es deia que la nostra categoria era una de les més difícils perquè hi havia un “poti poti” de blocs diferents i tots mereixedors de ser guanyadors. Però bé, només podia guanyar un.

  No sé si al final l’Anna Maria va conèixer a la Valèria i l’Oliver? Els va estar buscant. jeje

  M'agrada

  • Jo només he llegit l’article d’en Toni Sellas i un altre, però m’imagino que hi ha una pila d’opinions a Internet. Com tu dius, el de Toni Sellas és de lectura obligada, i no només perquè toca tots els punts, sinó també perquè és interessant llegir la perspectiva d’una persona que és a dins. I tots comentaris que té són sucosos.
   Sí que era un “poti poti” de blocs molt diferents la nostra categoria.
   No, no els va poder trobar. Ells també la van buscar a ella, però res.

   M'agrada

 13. Bel ha dit:

  Quina pena.Seguirem endavant per això, si, senyora!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.