Presentació a la Llibreria Catalònia: el públic assistent

Cada any publico un escrit en el meu bloc el dia del meu aniversari, l’11 d’agost. Un costum que tinc, ves. Enguany, a més, aprofito per posar el bloc al dia ja que durant la meva estada a Catalunya vaig tenir força problemes de connexió. Anit vaig arribar a Toronto i ara que ja tinc la nevera plena i he acabat amb les maletes (si fa no fa), retorno també al bloc. El tema d’avui és sobre la presentació que vaig fer a la Llibreria Catalònia de Barcelona el 10 de juliol.

El que escriuré, però, no és una crònica de la presentació. Això, si de cas, ho hauria d’escriure algú altre —en Matthew Tree ja en va escriure un article enfocat en uns punts determinats. Tanmateix, per als que no vàreu venir, us vull parlar del públic assistent, el qual, al cap i a la fi, considero que té una importància cabdal. A aquest públic està dedicat l’escrit i el meu agraïment. 

La Sala dels Arcs de la llibreria Catalònia era ben plena. La gran assistència em va fer molt feliç, però especialment me’n va fer trobar-me amb amics sempre tan llunyans quan sóc a Toronto: amics que no havia vist en dècades (Ferran, Josep Maria, José Manuel, Pere)  —l’un no l’havia vist des que jo era adolescent i em va dir que acabava de néixer la seva néta!— i amics als quals no havia conegut mai personalment (només virtualment) i, en trobar-nos, va ser com si ens coneguéssim de tota la vida. També vaig conèixer persones noves (noves per a mi, vull dir): l’Imma i la Núria. Fins i tot va venir un dels meus estudiants de Toronto, en Luis, que es troba a Barcelona i que, amb la seva intervenció, em va fer quedar molt bé com a professora —què bé parla el català!—. No puc deixar d’esmentar l’assistència dels escriptors Jaume Benavente i Jordi de Manuel, als que admiro d’allò més, i del súper conegut Matthew Tree de qui m’he fet un tip de mostrar vídeos a la meva classe de cultura catalana. Va ser magnífic per a mi tenir-los entre el públic. D’escriptors, però, n’hi havia d’altres, com ara dos bons amics: la Rosa Nebot i l’Emili Gil. I relataires de l’ARC: Ferran d’Armengol (amb el seu fill Roger) i Sergi Oset (amb la seva parella, la pianista Núria Claverol). I em va fer molta iŀlusió conèixer, a la fi, personalment, la Valèria, una adolescent de qui he penjat poemes al bloc en més d’una ocasió.

El públic va participar, la qual cosa sempre anima, com ara la Maria Vellvé, seguidora fidel d’aquest bloc i a qui vaig conèixer fa uns anys a través del fòrum de Català Sempre, coŀlectiu també representat entre el públic amb en Jesús (Xess) i la Nuri. Després de la presentació i mentre signava llibres anava descobrint tots els amics virtuals (una pila de Facebook: Antonio, Bet, Gemma, Jaume, Joan Carles, Juli, Maria Rosa, Marta, Mercè, Pilar, Sagrament, Teresa…) amb alguns dels quals ens vam fer un tip de riure i moltes fotografies. Ah, i naturalment hi havia l’Anna Maria Villalonga, però com que ella presentava amb mi no en dic res més.

Us deixo amb una pila de fotografies d’aquell dia.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Llibres juvenils en català, Perduts a l’altre món i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

34 respostes a Presentació a la Llibreria Catalònia: el públic assistent

  1. Gemma Colomé ha dit:

    OOOOH!!!!! quin regal més bonic. Quins bons records que m’ha retornat. Em va fer molta il.lusió fer la teva coneixença per fi !! i he de dir que no en vas ser gens estranya, suposo que son coses de les noves tecnologies , que fa que sembli que coneguis persones que no has vist mai. També vaig trobar-m’he amb tres persones amigues del fb que no coneixia personalment. Va ser una vetllada fantàstica . Del teu relat el que més m’ha impressionat ha estat el d’aquest amic que vas deixar adolescent i ara ja és avi .Tota una vida !!!

    M’en al.legro que ja estiguis bé a casa i espero que, el que vas venir a fer, estigui fet . Molts petons com sempre i per molts anys !!!!

    Ahir passejant pe Barcelona vaig trobar una cosa que no sabia 😀 Està al teu mur . :*

    M'agrada

  2. Jordi Canals ha dit:

    Moltes felicitats en el dia del teu aniversari. Enhorabona per tota la teva tasca. Ets una persona forta i formidable plena de bona voluntat. Perdona els errors faig el missatge de del telèfon. Jordi

    M'agrada

  3. També hi havia la Bet, en Julius… Un munt de gent!

    M'agrada

    • Com vaig poder descuidar-me de posar el nom de la Bet! La tenia molt present quan vaig escriure el “post” i vaig posar el seu nom a la fotografia on surt amb nosaltres. Bé, ja he afegit el seu nom a l’escrit. Gràcies per avisar-me. Al Juli/Julius ja el tenia posat.

      M'agrada

  4. sergi g. oset ha dit:

    La presentació va ser una bona ocasió per conèixer-te, tastar el teu somriure i vitalitat i escoltar la teva veu, també per adquirir “Més enllà del somni” amb dedicatòria inclosa.

    Recordo la conversa que vam tenir sobre el tabac de contraban a Toronto. Algun dia n’hauríem de treure un bon relat curt… ^_^

    Una abraçada desitjant que la teva propera visita no es faci tant d’esperar.

    M'agrada

  5. August Bover ha dit:

    Enhorabona, i per molts anys!

    M'agrada

  6. Quico Romeu ha dit:

    Per molts anys, Shaudin! Quina presentació més fantàstica, quina alegria que traspua i quina pena que no em fos possible assistir-hi i haver-m’ho perdut. La propera vegada espero no perdre-me-la! Per molt anys, doncs, i per molts llibres!!

    M'agrada

  7. Marta Valls Tomàs ha dit:

    M’alegro que hagis tingut un bon viatge a Toronto… Sempre recordaré aquest dia… Només veure’m em vas saludar pel nom… Guardo com un tresor el llibre dedicat… Va ser una tarda molt bonica. Una abraçada i PER MOOOLTS ANYS!!!

    M'agrada

  8. Emili Gil ha dit:

    Molt bon aniversari, Shaudin!!! Va ser una presentació molt bonica , durant la qual vaig tenir el plaer de coneixe’t en persona i entrellucar la Ling, sempre tan despistada i fugissera! 🙂 Una abraçada curulla de bons desitjos!!!!

    M'agrada

  9. Per a molts anys Shaudin. Penso que pots estar molt contenta amb el seguit de bones amistats i de gent que t’estima i et valora. M’hi afegeixo.
    Afectuosament, Josep M.

    M'agrada

  10. vicicle ha dit:

    Per molts anys, Shaudin, L’enhorabona per la presentació del llibre. Se’t veu molt feliç i ben acompanyada. Una abraçada.

    M'agrada

  11. Teresa ha dit:

    Abans de res, per molts anys, Shaudin! Ha sigut un plaer haver-te conegut. Va ser una tarda inoblidable. Gràcies per ser com ets… Els qui érem allà sempre portarem al cor aquests records. Una abraçada i molts petons, Shaudin!

    M'agrada

  12. Joan Rubiralta ha dit:

    Pel del dinar que vam fer a l’Ateneu Barcelonès i per les vicissituds que van explicar-nos de les nostres vides, des del meu poble on treballo per l’alliberament de la nostra nació, et desitjo que la felicitat et sigui present i la puguis gaudir. No deixis d’escriure mai.
    Una forta abraçada,
    Joan

    M'agrada

  13. Bel ha dit:

    Hola Shaudin! Primer de tot, molts d’anys. Celebro que la presentació tinguès tant d’èxit i que et trobàssis amb els teus seguidors del bloc.
    Espero poder-te conèixer en la teva pròxima estada a Catalunya!

    M'agrada

  14. Ferran ha dit:

    Per molts anys Shaudin!
    Gràcies per ser-hi! Va ser tot un plaer compartir aquella estona que ens va passar en una bufada al dos, i dir que el Roger està llegint el llibres aquests estiu, i quan acabi diu que potser te’n dirà alguna cosa (no et puc assegurar que ho faci, ja saps com són aquests joves! tímids potser? No ho sé.)
    Espero que ens podrem tornar a veure i que sigui una estona més llarga.
    Abraçades!

    M'agrada

    • Gràcies, Ferran!
      M’agradaria molt saber l’opinió d’en Roger. A veure si s’anima quan acabi els llibres. Digues-li que gairebé sempre porto l’estelada que em va regalar, i quan algú me’n fa un comentari explico qui me la va regalar i com.
      Jo també espero tornar-vos a veure (amb més temps!) i conèixer l’Empar.
      Una abraçada a tots vosaltres!

      M'agrada

  15. rosanebot ha dit:

    Quins records més bonics! En llegir-los m’adono de la velocitat del temps que s’esmuny i de tantíssimes coses que hem viscut, que hem perdut o guanyat…Per molts anys, estimada Shaudin!

    M'agrada

    • Hola, estimada Rosa. Molt bonics, aquests records. Les últimes dues vegades que vaig ser a Catalunya, els estius dels anys 2009 i 2012, van ser molt especials. Per mi, el de 2009 va ser més bonic perquè la meva mare encara estava força bé i vam anar a amunt i avall i, bé, que era molt diferent al 2012 quan ella era a la residència mig impossibilitada de l’accident nefast que havia tingut. Però tret d’això, l’estiu de 2012 va ser com un somni molt bonic si ho comparo a ara.
      Qui ens havia de dir, quan ens vam conèixer a Català Sempre, que seríem amigues tants anys, que ja en fa 12 llargs! Una abraçada molt i molt forta!

      M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.