Fragment

La quarta noveŀla va endavant, però no tan de pressa com voldria. Tinc poc temps per dedicar-m’hi i, quan en tinc, m’apresso de tal manera que l’endemà m’adono que he fet alguna equivocació: ai, marededéu, que no era ben bé això que deia algú a la primera noveŀla; que això altre no hauria de passar fins més endavant; que a la segona noveŀla ja ho havia explicat en aquell diàleg curtet; que aquesta descripció s’assembla massa a la que vaig escriure fa uns capítols; que això ho va dir exactament igual un personatge a la tercera noveŀla; que algú ha anat massa de pressa a travessar un país; o, com ho sap, això, aquest personatge?, no li va dir ningú a cap de les noveŀles…, i, apa, a refer amunt i avall. I no serà que no em concentri. Em concentro tant i visc el que escric amb tanta intensitat que, si es tracta d’un episodi colpidor, me’n vaig al llit trobant-me ben malament.

Tanmateix, estic contenta. Més o menys de pressa, la noveŀla no deixa d’avançar cap a la conclusió de tota la història.

He buscat algun fragment per copiar aquí, però ha estat difícil trobar alguna cosa que no reveli res, tenint en compte que ni tan sols heu llegit Les urpes del drac. M’he decidit per una descripció molt curteta i totalment innòcua. Aquí la teniu:

La neu que encara resisteix a les branques dels arbres ja no és espessa, ni endurida als branquillons —resplendent quan un raig de lluna la desperta—, sinó que es despèn de manera sobtada i cau a la terra molla, o, deferent, es deixa anar a poc a poc en gotetes sobre un genet que passa, dos genets, ara mateix en són dos, un home i una dona. Avancen a un ritme regular, relaxat, sense cap pressa. I alenteixen la marxa en apropar-se a un rierol on l’aigua comença a aflorar entre el gel. S’aturen prop de la riba i descavalquen.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Interferència (saga), Llibres juvenils en català i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

28 respostes a Fragment

  1. Rosa Nebot ha dit:

    Un fragment deliciós i un exemple de bona literatura, aquesta petita descripció d’un instant de la natura que envolta els dos genets, protagonistes importants de la saga que has creat.
    T’he de dir que en la majoria de novel·les que s’escriuen actualment no es troben descripcions tan acurades, tan emotives. Em recorden les dels grans clàssics russos o algunes pàgines del meu estimadíssim Prudenci Bertrana. No ho dic per afalagar-te: la majoria del autors que publiquen, si més no dels nostres, no fan literatura. Ep! he dit la majoria, no pas tots!

    M'agrada

    • No sé que dir, Rosa. Bé, puc dir que m’hi esforço. Em sembla que molts autors que no ho fan prou bé és perquè no s’hi miren gaire. I una cosa més: tu fas literatura boníssima i em dol que no tinguis l’èxit que et mereixes; no és just. Petons, estimada amiga!

      M'agrada

  2. Maria ha dit:

    Si ya me parece muy difícil escribir una novela… una tetralogía, que has de recordar tantísimos detalles (como muy bien describes en este post)… eso ya me parece obra de titanes 😉 Y además escribiendo contrarreloj!!!!!
    Con lo que llevo visto en el tiempo que nos conocemos estoy convencida que lo vas a lograr.
    Saludos a tus personajes!!
    Una abraçada

    M'agrada

  3. Gemma Colomé ha dit:

    Que bonic, bucòlic, fresc (amb la calor que fa ve de gust) i molt prometedor !! 😀

    M'agrada

  4. Marta Valls ha dit:

    El “tastet” preciós . Molt prometedor.

    Endavant sense nervis. Serà engrescadora com les altre.

    Bon diumenge!!

    Marta Valls

    M'agrada

  5. Margarida Aritzeta ha dit:

    Molts ànims!!! Cap al final amb força!

    M'agrada

  6. Marga ha dit:

    Es un placer leerte Shaudin, las descripciones, el lenguaje…Me alegro de que estes tan metida en tu libro

    M'agrada

  7. tura ha dit:

    Endavant!, amb molta força i temps evidenment, per acabar-la…una imatge molt refrescant! Gràcies pel tastet!
    Abraçades i petons!

    M'agrada

  8. Dolors ha dit:

    Un fragment ben refrescant per aquests dies de tanta calor! S’agraeix 🙂
    Força i ritme en l’escrit, que puguis seguir gaudint de l’escriptura!

    M'agrada

  9. Jesús (Xess) ha dit:

    Ets tan dolenta… Nosaltres aquí esperant, morts de gana i tu ens ensenyes foto del teu deliciós últim plat…
    Aix…
    Se’t perdona perquè ho fas tan bé, que no podem deixar de ser incondicionals teus.
    Ja friso…

    M'agrada

    • Has estat un dels meus lectors incondicionals, Jesús, i mira que fa temps que ens coneixem, eh? Recordes que ens vam conèixer personalment l’any 2009, quan vaig presentar “Més enllà del somni” a Barcelona? Amb tu ens vam trobar a l’Ateneu de Barcelona, amb la teva dona i els teus fills. I l’any 2012 vas venir a la Catalònia on vaig presentar “Perduts a l’altre món. Fa molt de temps que no ens hem vist, però tu continues comentant coses positives dels meus escrits. Sempre m’animes!

      M'agrada

  10. Anna Maria Villalonga ha dit:

    ostres, ara veig que vaig llegir el post, però no vaig deixar comentari. Quin desastre! Què vols que et digui??? Doncs que endavant i amb moltes ganes que arribi

    M'agrada

  11. Juli Salvà ha dit:

    Un molt bon tast: Una historia preciosa de la teva darrera novel·la, nos fas les dents llargues.
    Una abraçada Shaudin 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.