Les hordes bàrbares han arribat a Toronto

I continuen ocupant Ottawa. Hi ha qui els titlla de criminals. La consellera Diane Deans de l’ajuntament d’Ottawa ha indicat que la ciutat està sota setge, la qual cosa també ha dit el Premier de la provincia d’Ontario. D’altres polítics s’hi han referit com a crisi nacional i ocupació. I el divendres els bàrbars van arribar a Toronto. De fet ja són també al Quebec i a les ciutats de Vancouver, Winnipeg…

Molts dels que protesten no són canadencs sinó americans. Segons sembla, aquesta protesta té el suport de l’ultra dreta d’Estats Units. Hi havia uns energúmens americans que deien que no va resultar allò del Capitol, doncs ara ho reproduirien al Canadà. De fet, a Ottawa sobretot, hi ha moltes banderes americanes (algunes confederades) i a favor de Trump.

Els ciutadans d’Ottawa ja tenen un bon advocat i han iniciat un plet als bàrbars de deu milions de dòlars, pels negocis que han hagut de tancar; per la gent que ha emmalaltit atesa la impossibilitat de dormir ja que els camions toquen els clàxons tot el temps, dia i nit; pels desperfectes; per la gent agredida, etcètera. Aquesta nit els bàrbars fins i tot han projectat coets que han xocat contra parets, finestres i balcons dels apartaments de la gent que ja fa 8 dies que no dorm.

La capital del país realment està sota setge d’aquestes hordes bàrbares. M’estimo més no anomenar-los camioners perquè n’hi ha molts més que fan molt bé la seva feina transportant mercaderia amunt i avall, i s’asseguren que hi haurà menjar a les botigues. Ja vaig dir l’altre dia que el sindicat de camioners no vol saber res de la protesta.

I són hordes bàrbares perquè ho demostren amb tot el que fan. Per exemple, atacant personal mèdic. Fa uns dies els invasors van llançar pedres a una ambulància i van agredir un paramèdic. Ara els paramèdics procuren anar amb escorta policial, però resulta que la policia no dóna abast perquè Ottawa té 150 policies dedicats a la protesta i els bàrbars són 5.000. Malgrat tot, el cost de la policia extra i tot el que ho acompanya és de 800 mil dòlars diaris que sortirà dels impostos de la gent d’Ottawa.

Les hordes bàrbares van contra els vaccins, els hospitals, els metges, els infermers. A més d’acosar, i en diversos casos agredir amb força, gent que duu màscara. Els cafès i botigues del barri han hagut de tancar perque els bàrbars entraven sense màscara i cridaven i acosaven els treballadors perquè en duien. Petits negocis, ja molt tocats per la pandèmia, que s’aguanten per un fil, han hagut de tancat per culpa dels bàrbars. També han tancat els laboratoris del centre. I clíniques de vacunació. I també consultoris mèdics perquè els pacients tenen por d’anar-hi –un metge explicava que té pacients que han esperat un munt per anar-hi, atesa la pandèmia, i ara tampoc no poden tenir la visita.

The Canadian Press / Adrian Wyld

A més del soroll dels clàxons a tota hora (i el so del clàxon d’un camió és fortíssim), per si de cas no arribava prou bé, hi ha camions que es dediquen a donar voltes als hospitals fent anar el clàxon. És terrible per tothom però sobretot per la gent a les UCI o que s’està morint. Van entrevistar una dona que va explicar les últimes hores de vida de sa mare. La mare i ella embogien amb els camions donant voltes a l’hospital sense aturar el clàxon. Així van ser les últimes hores de sa mare, només se sentia el soroll ensordidor que feien els camions.

Una altre anècdota encantadora sobre els bàrbars: el primer dia que eren a Ottawa, a l’hora de dinar, van anar a un refugi per a gent sense sostre que operen uns voluntaris, i van exigir que els hi donessin la sopa a ells. Van robar la sopa que era pels sense sostre!

Tal com deia més amunt, ja els tenim també a Toronto. Van arribar el divendres. La ciutat estava preparada perquè s’havia vist el panorama d’Ottawa, però també és una situació difícil. Ja abans que arribessin la ciutat va avisar al personal mèdic que no duguessin res que els pogués identificar com a tals, i que a ningú se li acudís d’anar amb màscara pel carrer (aquí mai ha estat mandatori dur-la pel carrer, però hi ha qui se la posa per l’aire fred), tot plegat per evitar agresions.

El divendres jo havia de fer-me una anàlisi clínica urgent, però tots els laboratoris del barri han tancat per por dels bàrbars. El meu fill em va dur en cotxe a un laboratori a una hora de casa, i pel camí ens vam trobar una cua de tractors i de camions immensos, fent sonar el clàxon com si no hi hagués un demà. I més tard, tornant de fer l’anàlisi, vaig passar pel supermercat. Us havia explicat que fa setmanes que moltes lleixes són buides, justament perquè molts camioners estaven malalts de covid. I ara ha empitjorat perquè els camioners que participen a la protesta tampoc treballen. Afegiu que molta gent ha comprat reserves per si estem dies sense poder sortir (si passa com a Ottawa), i no trobava quasi res. Ni llet hi havia. Però vaig fer bé de comprar el que podia trobar, perque els bàrbars han tancat el pas al meu supermercat amb els camions!

A Toronto, el batlle i el cap de la policia estaven més preparats que a Ottawa. Com que el Parlament de la província d’Ontario és molt a prop de 5 grans hospitals, han posat blocs de formigó i cotxes de policia que tanquen el carrer College perquè els camions no puguin accedir a la part de University Avenue on hi ha els hospitals. Tot al voltant dels hospitals està cosit de policia per assegurar-se que personal mèdic i els pacients poden arribar-hi sense entrebancs i, alhora, es tanca el pas als bàrbars. Però per bé que han protegit els hospitals i han exigit que molts camions es quedessin a parkings lluny del centre, els bàrbars ens maregen força amb els clàxons.

Jo els tinc aquí mateix. Com sabeu els que em coneixeu, visc a tocar la Universitat de Toronto, la qual és a tocar el Parlament. I un bon munt dels bàrbars estan instaŀlats a l’avinguda que passa pel mig de la universitat i a diferents punts del meu barri. Els estudiants de la Universitat de Toronto que es troben en residències s’han confinat a les habitacions, segons m’han dit, mentre els bàrbars es passegen per tota la universitat com si fos terra conquerida. Estic indignada. Aquesta universitat és la meva alma mater i tot això que ha estat el meu barri durant unes quantes dècades ara està ocupat per gent forana, violenta i grollera.

Camions i tractors a la Universitat de Toronto. (de CityNews)

I, per cert, a Catalunya déu n’hi do amb quanta gent posant els camioners bàrbars com si fossin herois. És que és increïble. Al twitter vaig rebre insults per parlar malament d’aquests bàrbars. Em vaig fer un tip de blocar gent.

Si sabeu anglès i voleu saber una mica més del tema o, simplement, veure algunes imatges interessants d’això que passa, podeu anar a l’enllaç (fins al minut 8:12). Notícies.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Canadà i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

44 respostes a Les hordes bàrbares han arribat a Toronto

  1. 6qsite ha dit:

    Increïble! No en sabia res de tot això que expliques. M’has deixat bocabadat. Cuideu-vos molt.

    M'agrada

  2. rosanebot ha dit:

    És que al Canadà no hi ha prou forces de seguretat ni exèrcit? Com pot ser que no els aturin ni facin fora els camioners invasors? Recordo que aquí, un 1 d’octubre, van venir 10.000 policies i GC per a reprimir els ciutadans que votàvem pacíficament… És increïble. Per cert, de Catalunya no tinc coneixement que s’enalteixin els camioners bàrbars ni que els considerin herois.

    M'agrada

    • Hola, Rosa. Et responc el comentari de fa dues setmanes.
      Sí, hi ha moltes forces de seguretat i un gran exèrcit. Les forces de seguretat estan dividides en 3 grups diferents: municipal, provincial i federal. Les municipals són un poc minses perquè mai no cal res més. Si passa alguna cosa grossa, primer es limiten a enviar reforços d’altres ciutats. Si és més gros encara i no n’hi ha prou, aleshores es demana ajut a la policia provincial. Si encara no es prou, es demana ajuda de policia federal. Tots els grups, però, són dins de l’RCMP (Policia Muntada), que és una cosa única al món. Tret d’això, hi ha també policia pròpia a les reserves indígenes. I finalment hi ha l’exèrcit que, a nivell nacional (no internacional) no sol actuar més que quan el criden per ajudar amb casos de grans inundacions, nevades i alguna altra cosa similar. La intervenció de l’exèrcit per protestes i coses així s’evita de totes les maneres possibles.
      També s’evita gaire desplegament de policia.
      Aquestes protestes que estem vivint han agafat tothom per sorpresa. Però estan passant coses aquests últims dies.
      Sí, jo també recordo l’1 d’octubre a Catalunya. No ho oblidaré mai. Però aquí són més pacífics, per això els meus estudiants del curs de cultura catalana sempre s’han quedat bocabadats amb la repressió d’Espanya. Al Canadà és inimaginable.
      Oh, i tant que hi ha moltíssims catalans que enalteixen aquests camioners, milers de catalans, Rosa. Com que tu no perds el temps a les xarxes no ho has vist.
      Una forta abraçada!

      M'agrada

  3. Juli Salvà Bibiloni ha dit:

    Quina xusma que vos ha arribat ho sento molt. Jo tampoc no sabia res de tot això. Cuida’t i que marxin aviat. Una abraçada Juli

    M'agrada

  4. Emilià ha dit:

    Hola Shaudin,
    La ultradreta ha trobat un filó amb les vacunes anti covid. I ara, en nom de la llibertat, es volen carregar l’estructura social. Els interessa el caos. I amb els camions ho tenen fàcil. Aquí a Catalunya ja coneixem com funciona la ultradreta.
    El problema és qui els recolza. A casa nostra ja sabem qui els dóna ales. Pel que llegeixo aquest moviment dels camioners està recolzat
    per Donald Trump i Elon Musk de Tesla. Amb això queda tot aclarit.
    Molts ànims i paciència.
    Emilià

    M'agrada

    • Hola Emilià,
      Contenta de veure’t altre cop per aquí.
      Molt d’acord, el problema és qui els recolza. Sí, efectivament els bàrbars dels camions estan recolzats per qui dius i per un munt altres, com ara Ted Cruz (senador per Texas i d’extrema dreta dreta) però són molts.
      Gràcies. Una abraçada!

      M'agrada

  5. Ya sabíamos algo por tu post de la pasada semana, pero lo que cuentas en éste de de alucine. Aparte de tu blog por estos lares no hemos encontrado información-
    Un fuerte abrazo desde Altafulla.
    K&M

    M'agrada

  6. Maria Sanchez ha dit:

    No tengo palabras. Me cuesta creer que esté pasando en Canadá. Me han pasado por whatsapp textos tratando a los bárbaros como los grandes defensores de la libertad. Animando a la gente a imitarlos.
    El maldito virus no sólo ha traído enfermedad y muerte, también está poniendo todo en crisis.
    Una abraçada

    M'agrada

    • Hola, María. A tothom li costa creure això que passa, i els canadencs els primers a estar sorpresos. Ah! Tu també has saps que a whatsapp hi ha aquesta mena de comentaris. I es veu que a Telegram és terrible. També hi són a facebook. Jo no tinc whatsapp ni telegram (vaig llegir que eren allí), però els he vist (i aguantat els seus insults) a twitter.
      Amb la covid s’ha vist molt bé com és la gent (per bé i per mal, depén de qui es tracta). Jo fa dos anys que flipo.
      Una abraçada ben forta.

      Liked by 1 person

  7. Xavier ha dit:

    Gràcies Shaudin!

    M'agrada

  8. Vicenç Ambrós ha dit:

    Terrible, Shaudin! No tinc paraules! Això és realment un estat de setge, bèl·lic sense cap mena de dubte. Una guerra volguda, afavorida i mantinguda per la ultradreta, sense cap mena de dubte. Persones sense empatia que volen imposar els seus pretesos “drets” (de ben segur lligats a la condició de mascle blanc heterosexual) en detriment de la convivència, dels drets de tothom. Avui n’he sentit alguna cosa a les notícies, però no ha estat fins ara que he pogut llegir el teu testimoni. Només puc desitjar-te i desitjar-vos el millor. Espero que aquest malson s’acabi, que les autoritats puguin controlar la situació ben aviat i que els danys siguin els mínims dintre de la situació que esteu vivint. Cuida’t i cuideu-vos molt, Shaudin! Seguiré de prop les notícies del Canadà i de Toronto. Una forta abraçada i molts, molts ànims!

    M'agrada

    • Hola, Vicenç. Et responc 2 setmanes tard. Efectivament és un estat de setge. No sé si vas llegir el meu últim article de fa una setmana, perquè allí continua la informació i explico una mica qui són els líders d’aquests bàrbars. Ultradreta sense cap dubte. Ara sembla que s’acaba la broma, de moment si més no, i han arrestat més de 100 persones.
      Gràcies! Una abraçada!

      M'agrada

  9. Anna M Villalonga ha dit:

    Ostres, que bèstia! No en sabia res. I com es pot resoldre? Que fort. Viure per veure, mare meva.

    M'agrada

  10. Toni Fmsknr ha dit:

    Uau… No en tenim idea, i tens raó, es passen tres pobles! Em sona com una tirania local, no sols una mani rarota…
    No sé si pot servir un truc que empr per a descansar on passen ordes, a zones vandàliques que succeeixen 24h, de gent barallant, càntics tribals amb megàfons, altaveus greus…

    A més d’aïllament, empr soroll blanc junt amb vent, com ara una ràdio no sintonitzada i es vent d’un deshumificador. Serveix per a crear bons somnis induïts amb soroll.

    No sé si ajudaria en una esbarjo veure una ficció terapèutica com “The Postman” (1997) d’una distopia amb tirania local. Una peli típica USA de bons i dolents, amb bon final… I ​”The Postman” (1994 ) sobre Neruda és bella.

    Ja feis bé d’escriure’n independentment, si ho explicau pot servir! Gràcies! 🙂

    M'agrada

    • Toni Fmsknr ha dit:

      Ooops, error meu on deia “ordes” tocava dir “hordes” 🤦

      Liked by 1 person

    • Hola, Toni. Et responc el comentari de fa 2 setmanes.
      Aquí a Toronto només ens han marejat els caps de setmana i l’últim poquet, però a la capital, a Ottawa, no crec que els servís el que proposes. Han tingut 17 dies de soroll ensordidor 24 hores al dia (ni poder sentir una pel.lícula o una conversa, menys dormir). Però s’ha acabat, sembla, de moment. Avui han arrestat més de 100 persones. Ho explicaré a l’artícle del diumenge.
      M’encanta la pel.lícula The Postman (1994), la de Neruda!!!
      Una abraçada!

      M'agrada

  11. Gemma ha dit:

    Crec que aquest post deuria arribar a molta mes gent.
    Si em dones el vistiplau ho compartiré.

    M'agrada

  12. Pons ha dit:

    No hi ha alguna llei al Canadà contra l’alteració de l’ordre públic? Vandalisme o alguna llei que serveixi per tancar alguns d’aquests bàrbars durant alguns dies a la presó? Ja m’imagino que tots és impossible, però com a mínim agafar els més molests.

    M'agrada

    • Hola, Pons. Fa temps que t’havia de respondre, ho sento, però haver-me d’informar a fons sobre el tema d’aquests bàrbars em treu més temps del que ja no tinc.
      Si que hi ha lleis contra l’alteració de l’ordre públic, però aquest és un cas molt complicat que ha anat creixent amb ramificacions, i en el fons es tracta d’enderrocar el govern (et demano que llegeixis el post que segueix a aquest) i Canadà no està acostumat a aquestes coses.
      A la presó ja n’hi ha de bàrbars. Els últims dies, inclós avui, han arrestat només a Ottawa 191 bàrbars. A alguns líders els esperen segurament dècades de presó.
      Si vols llegir tota la crònica, llegeix els dos posts després d’aquest.
      Aniré al teu blog de seguida que pugui!!!

      M'agrada

  13. Griselda ha dit:

    Jo també el vull compartir Shaudin. Jo no he sentit noticies al respecta ( val a dir que no llegeixo tot el que és publica) pero veig que no soc pas l’única que només ho sap pel que tu expliques. Quina bogeria, a vegades penso que no ens en sortirem, la extrema dreta campa arreu. I a sobre altres, d’esquerra o no, els hi ballen l’aigua, o els consenteixen, que be a ser el mateix.

    M'agrada

    • Hola, Griselda. Ja veus, et responc 12 dies tard. Per si no ho has fet, comparteixo tant com vulguis (és evident que a Catalunya hi ha molt poca informació sobre aquest tema). La extrema dreta és pertot arreu i molta gent, sobretot jove, no se n’adona (pel que he vist). No se’n parla prou, com si no tingués gaire importància o fos exclusiu d’uns pocs països europeus. Fins i tot a l’estat espanyol, que n’hi ha tants, sembla com si molta gent fes com si no se n’adona o no li dona importància (tret del que ja són feixistes per començar). Cal saber història. Una abraçada!

      Liked by 1 person

  14. encarnabassasferrer ha dit:

    Molt fort Shaudin !!!
    En quin món vivim….
    Si em dones permís ho comparteixo

    M'agrada

    • Encarna, ho sento, et responc 12 dies tard.
      Vivim en un món que a mi cada dia em costa més d’entendre.
      I tant que ho pots compartir, si encara no ho has fet. Qualsevol persona que sigui seguidor d’aquest blog és lliure de compartir el que vulgui d’aquest blog (sense alterar cap contingut!), i si n’és seguidor encara més lliure de compartir.
      Una abraçada!

      M'agrada

  15. Toni Fmsknr ha dit:

    Deu ser cruent, per no fer broma, però per si ajuda una burla:
    Aquests que ataquen ambulàncies i són lladres de sopa, amb aquests símbols… Aquests sí que semblen amics de sa ‘Gazpacho Police’!

    Liked by 1 person

  16. Xavier ha dit:

    Bona vesprada Shaudin… encara no puc entendre aquesta reacció al Canadà!
    Aquest ja no és el País que vaig conéixer… l’extrema dreta ha fet molt mal!

    M'agrada

    • Bona vesprada Xavier. Si et serveix de consol, pensa que aquesta gent d’extrema dreta és una petita minoria del total de la població, encara que sigui molt sorollosa. Sí, l’extrema dreta ha fet, i fa molt mal. I trobo que als joves no se’ls explica prou bé de què es tracta i com és de perillosa. Una abraçada!

      M'agrada

  17. martimillanes ha dit:

    Molt interessant Shaudin. I molt diferent al que ens arriba aquí a Catalunya. Agraeixo molt sincerament aquesta informació que ens fas arribar des de Toronto.

    M'agrada

    • Hola, Martí. Ja et deus adonar que et responc 9 dies tard. A més de la feina a la universitat que tinc sempre, se m’ha afegit la recerca sobre el que passa al Canadà (tinc 2 entrades més d’aquest tema després d’aquesta). Sé que us arriba informació diferent, per això tinc tant d’interés en explicar als catalans exactament què passa.
      Moltes gràcies pel comentari. Una abraçada!

      Liked by 1 person

      • martimillanes ha dit:

        Gràcies Shaudin, Sé que estàs molt implicada i també molt enfeinada. T’agreixo molt sincerament tot el ens expliques. Tinc grans records del Canadà, que vaig visitar extensament al 1989, i també de la seva gent. Gran país! Per això m’agrada tant rebre notícies fidedignes i no tergiversades. Una forta abraçada!

        M'agrada

        • Martí, encantada de donar-te la benvinguda al blog (veig que t’hi has subscrit).
          No sabia que havies visitat extensament el Canadà. Sí, és un gran país, amb un clima espantós, sobretot quan has experimentat hiverns durant dècades, com jo; enyoro el clima mediterrani. Una abraçada!

          Liked by 1 person

  18. Imma C. ha dit:

    Hola, vilaweb va parlar d´aquesta notícia aquesta setmana.
    Sap greu que la protesta dels camioners sigui segrestada per grups extremistes.

    Liked by 1 person

  19. Teresa' ha dit:

    Moltes gràcies per explicar-nos la situació que esteu vivint. Quina impotència veure els carrers envaïts pels bàrbars. Terrible! Cuida’t molt,!

    M'agrada

    • Hola Teresa. A poc a poc vaig arribant a l’últim post, pel que fa a respondre comentaris. Només me’n queden dos més (uns 30 comentaris 🙂).
      M’he posat a sobre una altra feina –com si no en tingués prou– que és informar-me a fons sobre tot el que passa amb les hordes bàrbares. Em representa llegir molts articles, veure notícies, i contrastar tant com pugui. Vaig decidir fer-ho perquè veia que poc informats, o mal informats, esteu a Catalunya. Gràcies per llegir-me! Una abraçada!

      M'agrada

  20. Gemma Colomé ha dit:

    Estic al·lucinant, estem tornant enrera en el coneixement, les llibertats,el respecte……????
    Què està passant?
    I com potser que tinguin aquesta fecilitat de moviment i manifestació?
    No hi fan res les autoritats?
    Estic esperverada .
    I aquí pujant BOX🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

    Una abraçada com sempre.

    M'agrada

    • Gemma, no m’estranya que al·lucinis. Aquí, al Canadà, també al·lucinem. Sembla mentida com un grup molt minoritari, pel que fa al conjunt de la població canadenca, aconsegueixi agafar la capital ostatge. Van agafar Ottawa desprevinguda perquè ningú s’esperava una cosa tan bàrbara; per això a Toronto va ser molt més lleu, perquè estaven previnguts amb l’exemple de la capital. La quantitat de suport i, sobretot, diners dels milionaris americans van envalentir les hordes.
      Cuideu-vos també vosaltres, que teniu un govern de l’estat espanyol que permet feixistes. Una abraçada!

      M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.