Una cosa útil i d’altres que no ho són tant

El dimecres que ve comencen les classes a la universitat. Per primera vegada seré en una aula amb classes presencials d’ençà del mes de març de 2020! A veure com m’anirà fer classe amb una màscara de les gruixudes. De moment, vaig boja de feina.

Hi ha un lloc web al qual vaig moltes vegades per saber quan caduca alguna cosa. A mi m’és molt útil, i he pensat que per si de cas no el coneixeu, o algun altre com aquest, us ho hauria de fer saber. Jo el miro en anglès, però hi és en diverses llengües, como ara el català. El faig servir sobretot per cosmetics i coses així, perquè molts no posen la data de caducitat, sinó un codi que qui sap què vol dir. En aquest web poses el nom de l’empresa que fa el producte en qüestió, després el codi que diu al producte, cliques i ja ho tens. AQUÍ.

Us l’he enllaçat amb un producte que jo faig servir i que també venen als Països Catalans. De passada us dic que si us cal una crema hidratant per a la cara, aconsello aquesta que he posat (es pot fer servir de dia i de nit, i fa molt bona olor). Al Canadà, la pell pateix molt, atesa la sequedat que tenim sobretot a l’hivern pels freds brutals a l’exterior i, potser més i tot, per les calefaccions posades súper altes als interiors. 

I per acabar l’entrada d’avui, unes fotos, totes de la Universitat de Toronto. La primera és una estudiant que llegeix a la nit al claustre de University College.

A sota un racó, entre molts, de la universitat.

Un caminet entre residències d’estudiants.

L’edifici de sota és un dels diversos menjadors que té la universitat per a professors, estudiants i personal administratiu. Aquest, a Victoria College.

Les fotografies a continuació les vaig fer al claustre de Hart House, un edifici molt gran que també té un menjador magnífic. Hart House es esmentada a la meva noveŀla Més enllà del somni. És on l’Anna i l’Alison diuen a la policia que es van amagar, quan en realitat eren en un altre món.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Canadà, Més enllà del somni, Una mica de tot, Universitats i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

22 respostes a Una cosa útil i d’altres que no ho són tant

  1. rosanebot ha dit:

    Fa molta patxoca, la Universitat de Toronto. Ha d’ésser un plaer treballar-hi! La crema de cara que ens recomanes també fa bona pinta, però no la tinc vista per aquests verals. Petons, guapa.

    M'agrada

    • Però no hi treballo. Hi vaig estudiar molts anys, hi vaig treballar molts anys també (aquí vaig començar els cursos de català) i la tinc davant de casa. És la meva alma mater i on vaig quasi sempre a passejar. Però treballo en una altra universitat que es troba molt més lluny de casa.
      Molts petons, Rosa!

      M'agrada

  2. Toni Fmsknr ha dit:

    Uau, a un jardí així fa ganes de llegir estudiar! Et deixarien penjar una hamaca? Una migdiada o relax entre lectures ajuda a recordar, aprendre… I rendir més! Hi, hi…
    Quines belles fotos, i es tons de ses llums… No fan falta cremes, així ja està tot guapo!
    😉

    M'agrada

    • Toni Fmsknr ha dit:

      Tremol de destorbar amb so intent de fer riure per una bona causa, a principi de curs,
      perquè és emprant aquí sa teva imatge.
      Però aquí potser em cal ser senzill i valent:
      Sols es un croquis del projecte del dispositiu,

      per a presentar i votar al proper clastre universitari, hi, hi…
      Potser així captaran més i recordaran més,
      que ses vacances són per a desconnectar,
      i serveixen per viure millor i adaptar-sé,
      i rendir a es més capaços 🙂

      Liked by 1 person

    • Hola Toni. A mi m’agrada molt, és dels llocs més agradables de visitar a Toronto.
      Si visquessis aquí, amb els hiverns de sequedat tremenda, et faria falta crema (tothom se n’ha de posar o se t’obre la pell).

      M'agrada

  3. Juli Salvà Bibiloni ha dit:

    L’aparell per saber si una cosa ha caducat o no és molt útil. Les fotos son precioses, s’hi deu menjar bé en aquests menjadors,
    Una forta abraçada des de Palma 😉

    M'agrada

    • Hola, Juli. A mi em fa molt servei perquè moltes vegades ara, en comptes de la data, posen codis que poden indicar qualsevol cosa. Gràcies! S’hi menja bé sense ser res especial, però el millor és el lloc on ets, sobretot a l’hivern amb grans llars de foc.
      Una forta abraçada (i cuida’t)!

      M'agrada

  4. Maria Sanchez ha dit:

    Muy curiosa esta web, no tenía ni idea de su existencia ni nada parecido. Es cierto que a veces dudo de si ciertos productos tienen caducidad. Gracias por al sugerencia.
    Como siempre me encantan tus fotos de la universidad.
    Una abraçada

    M'agrada

  5. Joana Carner ha dit:

    Gràcies, Shaudin. Sempre és un gust llegir-te. Tant en consells pràctics com també, i sobretot, relats, etc.
    Que vagi molt bé el curs!

    M'agrada

  6. Josep Maria ha dit:

    Quins edificis tan bonics, estil gòtic sembla, per les finestres.
    Una abraçada Shaudin

    M'agrada

  7. Imma C. ha dit:

    “No llegir quan ho tens tot fet,
    sinó llegir per no fer-ho tot.”

    V. Pagès Jordà

    M'agrada

  8. Quinto Ennio ha dit:

    Gràcies!

    Salutacions! Xavier

    M'agrada

  9. Gemma Colomé ha dit:

    Unes fotos molt maques, els edificis són una joia i tot l’entorn fa ganes d’anar-hi.
    Una abraçada ❤️

    M'agrada

  10. Griselda ha dit:

    Ep… sí organitzes una “excursió” amb visita guiada inclosa per Toronto, avisa, potser ens hi afegiríem més d’una! M’encantaria visitar Canadà, però si no espabilo, aviat ja no estaré per masses orgues. Acabo de tornar d’un viatge de 5 dies i em sembla que tardaré a recuperar-me! Que tinguis un bon començament de curs!

    M'agrada

  11. Hahaha! Hola Griselda! Encantada de portar-vos a un tour per la Universitat de Toronto. La conec com el palmell de la meva mà…, no, millor que el meu palmell que no el conec pas tant bé. Però ha de ser a l’estiu: tinc més temps, millor salut, la universitat es veu més bonica i no hi ha tants estudiants pertot arreu. T’entenc, jo ja no ho veig gaire clar això de viatjar tan lluny (i amb els avions d’ara que no et pots ni moure!) Gràcies, guapa, però no ha començat gaire bé.
    Una abraçada.

    M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.