Endavant, poble de Catalunya!

Avui serà molt curt i, naturalment, tindrà a veure amb la situació a Catalunya —parlar d’altres coses seria quasi ofensiu.

Estic enormement orgullosa del poble de Catalunya (i moltes gràcies als que ajudeu en els altres Països Catalans, i des de diversos indrets de l’Estat i d’Europa). I alhora, estic horroritzada dels actes de violència perpetrats per la policia espanyola i catalana —fa dies que no em puc treure del cap el pobre noi a qui van disparar a l’ull a l’aeroport—. Vaig mirar amb incredulitat els vídeos de les agressions dels mossos i em preguntava, una vegada més, per quins set sous es va deixar entrar al cos tota aquesta mala gent, i per què en Miquel Buch ho consenteix i no el fan dimitir.

Estic plena d’amor pel meu poble, per molt lluny que sigui, i me’l miro amb admiració. S’havia de trencar aquell estat passiu, que flotava com un globus durant el judici, les eleccions a la UE, en espera de la sentència… I va sortir la sentència i tot d’una la gent es mobilitzà, arribà la policia i all the hell broke loose, com dirien aquí, però el poble ha respost d’allò més bé, sense deixar-se trepitjar, amb dignitat. Endavant, que sou un orgull!

I en aquest vídeo tenim un exemple, no només de violència per part de la policia, sinó també de no deixar-se trepitjar, de respondre quan t’agradeixen, com es pot veure al principi del vídeo amb una noia molt decidida.

 

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada ha esta publicada en Més enllà del somni. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

12 respostes a Endavant, poble de Catalunya!

  1. Margarida Aritzeta ha dit:

    La gent no falla mai

    M'agrada

  2. Maria ha dit:

    Breve pero intenso. Gracias
    Una abraçada

    M'agrada

  3. Anna M Villalonga ha dit:

    Quina gràcia que has posat un twitt del Xapo. En fi, no cal que et digui tot el qu estem passant. Un petó ben fort, Shaudin!

    M'agrada

  4. Pons ha dit:

    Quatre ulls i un testicle s’han perdut ja. Però jo estic bé, tranquil·la.

    M'agrada

  5. Juli Salvà Bibiloni ha dit:

    La violència de la policia espanyola, només es pot comparar amb Turquia,…i països per l’estil

    M'agrada

  6. Juli Miquel Salvà Bibiloni ha dit:

    M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.