Interferència

Tinc el cap espès, tot ple de coses, massa coses: preparació de la classe d’estiu; cites als metges; reunions; problemes i preocupacions; assignatures noves pel setembre amb molt de material per preparar; burocràcia per totes bandes (maleïda burocràcia) i d’altres gestions que és imperatiu que faci; i cercar papers que s’amaguen per casa meva enmig d’una acumulació de paperassa en calaixos, capses, cadires i taules, una acumulació que cal que endreci urgentment.

ocupada

Vaig sobreviure el curs d’hivern, que va ser brutal —vaig impartir més assignatures que cap altre professor—, però ara continua l’estrès amb tantes coses que m’escometen per totes bandes. Fins i tot per la banda de la Interferència, tot i que aquesta és engrescadora: lluites sota el mar, somnis, bruixes i dracs, misteris, una espasa invencible i un mirall aterridor, genets, selves, muntanyes i deserts, gent de cabells verds, execucions, fugides i rebeŀlions, un món on gairebé tothom parla català. Sí, em refereixo a la meva saga de la Interferència. Tot just acabo de començar la quarta noveŀla, l’última de la saga.  

Passaré l’estiu escrivint aquesta noveŀla —a més de totes les altres coses que he de fer, ves quin remei—, alhora que reviso i intento retallar la tercera, Les urpes del drac. Amb això responc tots els missatges que he rebut sobre aquesta qüestió. Si els fats em són propicis, acabaré tota la Interferència quan arribem al setembre —altrament hauria d’esperar fins a l’altre estiu perquè a l’hivern m’és totalment impossible escriure noveŀles—. Si fa no fa acabaré la saga alhora que Catalunya assolirà la independència! Tinc moltes ganes de veure ambdues coses aconseguides.

Com deia, he començat la quarta noveŀla. Estic molt iŀlusionada perquè serà la conclusió de tota la Interferència, un projecte que va començar amb un somni recurrent i que, ateses les meves circumstàncies, s’ha allargat durant anys, per això, encara que no tingui temps d’escriure, hi penso —quantes vegades he tingut converses amb els personatges!—. De vegades no sé si sóc a Toronto o als mons de la saga, i la gent que ha creat la meva ment és tan propera com la gent, diguem-ne real, que conec —potser més i tot—.

Vaig començar-la ahir a la tarda i a les tres de la matinada plegava, tan esgotada que anava de tort i tot, perquè no va ser només escriure diversos episodis de força complexitat, sinó també tenir molt en compte les tres noveŀles precedents amb tots els seus esdeveniments i personatges. Però havia aconseguit escriure i revisar amb cura 22 pàgines i he dormit molt bé. Va ser una marató d’escriure i sé que me n’esperen moltes i moltes més si vull acabar la noveŀla aquest estiu.

Us aniré informant del progrés amb la Interferència.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Les urpes del drac, Llibres juvenils en català, Més enllà del somni, Perduts a l’altre món i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

36 respostes a Interferència

  1. Anna M. Villalonga ha dit:

    Que bé, Potato!!! Endavant!

    M'agrada

  2. Rosa Nebot ha dit:

    Que bo veure’t tan engrescada! Te n’estàs sortint, malgrat tantes dificultats. N’estic molt contenta.

    M'agrada

  3. Maria ha dit:

    No hay nada que te impida seguir luchando por tu sueño. Sigues adelante contra viento y marea.
    Un día hablabas de la novela épica… diría que tu vida tiene mucho de épica… Adelante!!!
    Una abraçada

    M'agrada

  4. Jesús (Xess) ha dit:

    Estic sol al sofà, la família dormint, i m’he hagut de reprimir un VISCA!!! ben sonor.
    Ja estic desitjant llegi-los mentre celebrem el nou estat!!

    M'agrada

  5. Margarida Aritzeta ha dit:

    Fantàstic!!! Molta força per a tot el temps d’escriptura

    M'agrada

  6. RICCI ha dit:

    Amb tots els meus respectes, tinc la impressió d’haver-me ficat on no em demanaven, Un lloc privat o quelcom semblant, M’agradaria dir que no sé per què se’n diu “post”, d’això, quan el que has escrit té tots els ingredients d’un diari personal. No sóc gens tafaner i m’importa ben poc la vida dels altres, el que fan, mengen o vesteixen. En aquest cas entenc que és un acte de despullament amb finaitats comercials, però encara que sigui per vendre llibres, em sembla superficial i ple de supèrbia. Un consell, prova de comunicar-te fent literatura, i no explicant el cansada que vas per la vida.

    M'agrada

    • Bona tarda, quin sigui el teu nom,
      Aquest bloc no és privat —si hi has accedit es obvi que no n’és, oi?—, però jo l’he creat i hi escric el que em dona la gana, evidentment. I si és públic, tothom pot escriure-hi la seva opinió, com ara tu, tot i que no cal ser mal educat. El respecte és essencial i la seva absència duu a prejudicis i fins i tot a la crueltat —només cal veure el món que tenim—.
      “Post” és un anglicisme que, per bé o per mal, hem adoptat i que es refereix a una notícia, a una imatge o a qualsevol escrit, personal o no, publicat generalment en un bloc. En el cas d’aquest “post” que has llegit, la finalitat no és comercial, ni de bon tros, sinó que es tracta d’una comunicació als meus amics i lectors que fa molt que esperen saber com va la saga de la Interferència.
      Ets ben lliure de pensar el que vulguis, però si no t’agrada aquest bloc la solució és fàcil: no el llegeixis.
      Atentament,
      Shaudin

      M'agrada

      • JJ ha dit:

        Hola Shaudin, jo crec que el Ricci no t’ha insultat ni tampoc es un maleducat. Es més, jo opino igual que ell. Porto temps llegint tots els teus posts de facebook i sempre estàs explicant-nos problemes i miseries. No t’ho prenguis malament, però tens un transtorn de personalitat, ets narcissista. Una abraçada.

        M'agrada

        • La covardia em resulta repulsiva. Per què si us fiqueu on no us manen no doneu la cara? Si voleu ferir, que sigui cara a cara, amb noms, en comptes d’atacar amagats. Bé sabeu qui sóc jo. Tanta por teniu que ni podeu dir qui sou quan escriviu un comentari en un bloc innofensiu? És patètic.

          M'agrada

  7. Josep Maria ha dit:

    I encara esperem llegir “Les urpes del Drac !!!!!!
    Petons Shaudin

    M'agrada

  8. lgarate2013 ha dit:

    ¡Ánimo Shaudin! Tienes que lograr tu “tetralogía” Besarkada handi bat. K&M

    M'agrada

  9. Juli Salvà ha dit:

    Està molt bé el ritme que portes, tinc ganes de llegir “Les urpes del Drac”
    Una abraçada Shaudin 🙂

    M'agrada

  10. dolors ha dit:

    Visca els somnis, malgrat les interferències 😉
    Endavant, noia, segur que ho aconsegueixes!

    M'agrada

  11. Joan Rubiralta ha dit:

    Benvolguda,
    Estic molt content que hagis trobat temps per poder acabar la teva tetralogia . Amb tot jo només he llegit dos llibres i el tercer quan serà a les llibreries? I el quart?
    Com molta gent, estic esperant llegir-los dins d’un estat lliure i per això lluito.
    Una abraçada

    M'agrada

    • Hola, Joan!
      Pel que fa a quan es publicaran, primer he d’escriure el quart per tal que l’editorial decideixi. Tenir-los tots dos ho farà més senzill pels lectors perquè és podran publicar amb poc temps entre la sortida de cadascun. La tercera noveŀla, Les urpes del drac, ve a ser un enllaç entre les dues primeres i la quarta, a més de ser una introducció a la quarta. Per tant, no va bé que passi massa temps entre les dues.
      Una abraçada cap al Montseny!

      M'agrada

  12. Raquel ha dit:

    Me n’alegro molt, Shaudin! Una abraçada!

    M'agrada

  13. Pons ha dit:

    No vull pecar de pessimista, però encara que Catalunya no sigui independent al setembre tu publica igualment, només per si de cas

    M'agrada

  14. peregomila ha dit:

    Shaudin, és admirable com a pesar de tot saps treure el temps per escriure i dur endavant la novel·la. No tothom té aquesta capacitat de vèncer les interferències. Una abraçada.

    M'agrada

  15. Emi Yañez ha dit:

    De vegades, la vida que portem no ens permet el meravellós plaer d’esciure. El fet que tinguis el pas donat, que ja estiguis escribint; es una gran noticia. Una abraçada, Shaudin! Molts i molts ànims!

    M'agrada

  16. Griselda ha dit:

    Que les muses t’acompanyin tot l’estiu i de pas que ho allarguin per tota la resta d’any!

    M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.