Avui he de ser breu

La nit del dilluns la vaig passar a l’hospital. Set hores amb proves i scans. Vaig tenir una forta infecció al ronyó que, per miracle, no havia arribat a la sang. Ara estic amb uns antibiòtics brutals amb molts efectes secundàris: mareig dia i nit, un cansament insuportable, boira al cap, mal als tendons i malsons horrorosos quan dormo. És un gran problema per la feina. Només vaig haver de canceŀlar una clase, però hi ha els exàmens de desembre que m’exigeixen que tingui ja llestos. Aquest any és molt difícil fer-los, no només perquè són electrònics a la plataforma d’e-Class, que de per si ja és molt pesat i es tarda molt, sinó que ara fan servir les anomenades preguntes at random (a l’atzar). Això vol dir que toquen preguntes diferents cada dos estudiants, que pels cursos de llengua són un malson de preparar. Entre tot ahir i avui només he aconseguit fer una pregunta de les mínim deu que calen per a un sol exàmen, perquè de cada pregunta se n’han de fer 15 versions diferents. La que tinc feta és una història d’una página on han de posar 20 verbs en la forma correcta. És a dir, que la història bàsica és la mateixa, però cada versió amb prou canvis perquè tots els verbs que s’han de conjugar siguin diferents a les 15 versions (però similars en dificultat). I després posa-ho al e-Class amb tots els detallets i detallets. Per acabar amb camisa de força.

Tot això és per evitar que els estudiants puguin copiar, ja que ara fan l’exàmen a casa, però la universitat es passa perquè, com que tinc 90 estudiants entre els tres cursos, em toca fer el que seran 45 versions dels exàmens. És criminal.

Per animar una mica, us penjo una fotografia de University College a la Universitat de Toronto.

Quant a Shaudin Melgar-Foraster

University professor and writer
Aquesta entrada s'ha publicat en Canadà i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

24 respostes a Avui he de ser breu

  1. Marta Valls ha dit:

    Bon dia Shaudin. Deu n’hi do, quina feinada!. Però te’n sortiràs, segur!
    Una abraçada!
    Marta

    M'agrada

    • Hola, Marta. Sembla que al llarg dels anys, la universitat ens fa fer més i més feina. Això meu d’ara és demencial. Sí, me n’he sortit fins ara i potser me’n sortiré d’aquests exàmens, però les destrosses que aquestes coses fan a la meva salut són notables.
      Una abraçada!

      M'agrada

  2. rosanebot ha dit:

    De la qüestió dels exàmens te’n sortiràs, perquè tu ja estàs avesada a superar aquests problemes. Allò que m’amoïna és la infecció del ronyó, cosa que en la qual no pots fer res més que no sigui obeir els metges i prendre els medicaments que et receptin. I cuidar-te tant com puguis! Una abraçada molt gran!

    M'agrada

    • Hola, Rosa! No t’esperava. Suposo, doncs, que tot segueix un curs normal. Me n’alegro molt!
      Com li deia a la Marta, més amunt, és possible que me’n surti amb els exàmens, però el mal que aquestes coses fan a la meva salut solen ser irreversibles.
      La infecció al ronyó va ser fortíssima. Vaig arribar a urgències que em moria de mal i em van atendre immediatament –tot i això vaig estar-hi set hores, per totes les proves que m’havien de fer, ja que es volien assegurar que la infecció no havia passat a la sang. No cal dir que em prenc el medicament encara que em faci mal; em van advertir dels molts i dolents efectes secundaris, però què hi farem.
      Una molt forta abraçada!

      M'agrada

  3. Maria Sanchez ha dit:

    Brutal!!!! No me extraña que tu cuerpo proteste ante tal sobrecarga de trabajo.
    Pero como dice Marta, misteriosamente, lo conseguirás.
    No creo que tus seguidores habituales, que conocemos tus problemas de salud (y las obras!!) puedan enfadarse si no apareces por Facebook o no contestas a nuestros comentarios. Si alguien se enfada ¡¡que se lo haga mirar!! Nos gusta saber de ti y nos preocupamos si no apareces ¿¿pero enfadarnos??? No!!!!!
    Una abraçada

    M'agrada

    • Hola, María. Sí, brutal al quadrat. He fet el càlcul: 8 pàgines de preguntes per exàmen 45 vegades són 360 pàgines d’exàmens inedits fets per mi. És un abús. Tinc ganes de matar algú, com a mínim fotre-li una pallissa, caram, que quan veig abusos em torno molt agressiva.
      Dec tantes respostes! És que m’agrada respondre els comentaris que m’escriviu, a més que qui l’ha escrit s’ho mereix.
      Una abraçada!

      M'agrada

  4. Jaume Colom Gabarró ha dit:

    Ànims lluitadora! Te’n surtiràs amb nota. 😉

    M'agrada

  5. Joana Carner ha dit:

    Força, Shaudin. T’en sortiràs, com la protagonista de “Recital a dues veus per a un jardí amb cadàver”. Una abraçada.

    M'agrada

  6. lgarate2013 ha dit:

    Muchos ánimos Shaudin. Esperamos que te recuperes bien y pronto. Besarkada handi bat. K&M

    M'agrada

    • Gràcies, Marga i Koldo. M’agradaria parlar amb vosaltres més sovint, però ja veus quina vida més estressant que tinc. Ja no escric i, fins i tot, llegeixo poca literatura perquè quan m’hi poso m’adormo de tan cansada com vaig. N’estic molt tipa!
      Besarkada handi bat!

      M'agrada

  7. juli miquel salvà ha dit:

    Me sap greu Shaudin, segur que te’n surts. Te vaig escriure però vaig perdre la contrasenya i no et vaig poder enviar el missatge. Una abraçada

    M'agrada

  8. Griselda ha dit:

    Ja està dit tot! Cuida’t…. Ara, procura també no portar a terme l’amenaça de “matar o donar una pallissa a algú” , que amb la sort que gastes probablement et trencaries algun os, pegant al objecte de la teva ràbia, o et dispararies a tu mateixa!

    M'agrada

    • Hola Griselda. No, dona, hahaha, no penso matar ningú. Donar una pallissa no diria que no si estigués millor de salut, perquè tal com dius encara prendria mal, però no sóc de disparar-me jo mateixa, que tinc molt bona punteria! Noia, és que mira que hi ha coses per indignar-se.
      Cuida’t. Una abraçada!

      M'agrada

  9. Vicicle ha dit:

    Faig tard en donar-te ànims i dir-te que et cuides molt, però és que no sé què passa al blog que no actualitza l’scroll (és diu així?) i tot m’arriba amb dos o tres dies de retard. Doncs això, cuida’t, treballa només el que siga imprescindible i molts ànims. Una forta abraçada.

    M'agrada

    • Que contenta de veure el teu comentari, Pep! Feia molt que no ens comunicàvem directament. Espero que estiguis bé, i també la teva dona. Amb tot això del Covid, i jo amb tanta feina, és un descans cada cop que t’assabentes que un amic està bé. També espero que vagi tot bé amb la bicicleta.
      Una forta abraçada!

      M'agrada

  10. Rosa Nolla ha dit:

    Hola Shaudin, enlloc de estar al SXXI, la sensació és de cinq-cents anys enrere.Cuida’t molt, tot el què poguis, abraçada tendra,

    M'agrada

    • Quina iŀlusió veure’t al blog, Rosa! Generalment m’escrius al facebook, però m’encanta veure’t aquí. Sí, en molts aspectes sí que ho sembla; només em cal llegir sobre pandèmies i epidèmies de fa segles, i em trobo la gent feia els mateixos errors que molta gent fa ara –no aprenem.
      Cuida’t tu també, guapa. Una abraçada!

      M'agrada

  11. yeagov ha dit:

    Espero que estiguis bé, especialment en salut.
    Aquest any està sent un any per oblidar, tot i que pel que està passant no l’oblidarem mai.
    Jo estic bé de salut però fa un mes la mare va morir, no per la COVID, si no per un maleït càncer, tenia 92 anys.
    Que aquest any passi ràpid i a veure si 2021 és una mica millor.

    M'agrada

    • Hola! Ai, quin greu, noi, això de la teva mare. T’envio el meu condol. Com ja saps, la meva va morir fa quasi dos anys (febrer de 2019). En certa manera m’hi he acostumat, però l’enyoro molt i em passa allò de “mira, això ho he d’explicar a la mare” i adonar-me que la mare no hi és. Per tu és encara molt recent, encara cou la ferida. Una forta abraçada, Jaume. I un 2021 millor, esperem que sí.

      M'agrada

  12. Jaume Colom Gabarró ha dit:

    Molts ànims Shaudin! Ets una dona valenta i admirable.

    M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.